Nagyvilág

Kisgyerekek haltak meg az indiai sárkányeregető versenyen

Az egyik kisfiú még felkiáltani sem tudott, vérző nyakkal apja ölébe zuhant.

Hárman – köztük két gyermek – meghalt egy indiai sárkányeregető-versenyen.

A verseny része, hogy a résztvevők megpróbálják a röptetés közben elvágni a többiek sárkányának zsinórját, hogy az leessen a földre, majd főleg kisgyerekek versengenek azért, hogy a lezuhant sárkányt ki tudja leghamarabb visszavinni a tulajdonosának.

Csakhogy az elmúlt években kissé eldurvult a játék, egyes boltok elkezdtek speciális, pengeéles zsinórt árulni, amit egyes versenyzők bevetnek, hogy könnyebben el tudják vágni a többiek zsinórját. Az idei versenyen azonban két gyermek és egy felnőtt férfi nyakát is átvágta a zsinór.

A két elhunyt kisgyermek három és négy éves, egy kislány és egy kisfiú. Ők a versenyt szüleik autóiból nézték, fejüket kidugva a napfénytetőn. A harmadik áldozat egy 22 éves motoros.

Egy rendőr a Hindustan Timesnak elmondta: a meghalt kisfiú még felkiáltani sem tudott, egyszercsak apja ölébe zuhant vérző nyakkal. Az apja kórházba rohant vele, de már nem tudtak rajta segíteni.

Az indiai legfelső bíróság már a verseny előtt kérte Delhi vezetését, hogy tiltsák be a pengezsinór használatát, de a bürokrácia túlságosan lassúnak bizonyult. A tragikus verseny után azonban azonnal betiltották a terméket, öt év börtönnel is sújthatják, akinél találnak belőle. (The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik