Nagyvilág

Elpusztult a sárba ragadt bangladesi elefánt

Bár hetekig küzdöttek az életéért, elpusztult az az indiai elefánt, amely a monszun okozta súlyos áradások miatt ragadt a sárba az indiai-bangladesi határon.

A Bangabahadur (Bengal hőse) nevű kifejlett hím elefántot az áradások sodorták át Bangladesbe, ahol három héttel ezelőtt Dzsamalpur térségében egy út közelében beleragadt a sárba, és nem tudott kikászálódni. Az indiai és a bangladesi állatvédelmi hatóságok is megpróbáltak segíteni rajta. Az indiai vadvédők végül feladták a tervet, hogy kiszabadítása után visszaszállítsák az állatot a hegyvidéki erdőségbe, mivel úgy gondolták, hogy csordája már nem fogadná vissza.

A bangladesi szakemberek azt tervezték, hogy az elefántot egy Dakka közelében lévő szafariparkban helyezik el, ha sikerül az akció.

A legyengült, kifáradt elefántot, amely nyugtatót is kapott, megpróbálták kiterelni az útra, de nem jártak sikerrel. Tapan Kumar Dey, a mentőakció irányítója elmondta, hogy vasárnap még szemmel láthatóan jól volt a sár fogságába esett állat, ám a hosszú veszteglés miatt már valószínűleg kiszáradhatott.

Nagyon szomorú, ami történt. Mindent megtettünk, hogy megmentsük.

A júniusban elkezdődött monszunszezon óta a heves esőzések súlyos áradásokat okoztak India keleti részében. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik