Nagyvilág

Viszlát tökéletesség: aknés modellek az olasz divathéten

Főleg amiatt volt meglepő a Moto Guo márka lépése, mert az elmúlt évtizedekben azt szokhattuk meg, hogy bár a ruhák néha botrányosak, azért a manökenek arcát - az extrém sminkek kivételével - mindig kifogástalanra sminkelik.
Kapcsolódó cikkek

Bár nosztalgiázni jó dolog, azért a pattanások az utolsók, amiket visszasírunk a tinédzserkorunkból. Éppen ezért is érthetetlen kissé a milánói divathét második napján bemutatott koncepció, amivel a maláj tervező állt elő.

Azt nem tudjuk, a bőrbetegségeket mi inspirálta (valószínűleg a meghökkentés szándéka), azt viszont igen, hogy a ruhákhoz honnan merítettek ötletet: a kockás szoknyákat és a poliészterből készült felsőket a Bay City Rollers együttesnek köszönhetjük. A Picnic in the Society (magyarul Piknik a Társadalomban) névre keresztelt kollekciót bemutató modellekről nem derült ki, hogy valósak-e a kiütéseik vagy sem, mindenesetre árulkodó, hogy egy olyan sem akadt közülük, akinek legalább egy pattanás ne lett volna az arcán. És bár június közepén a férfikollekcióké a főszerep a divat nagyvárosaiban, Guo néhány nőknek készült darabot is felvonultatott – igaz, ezeket tényleg csak a viselője alapján lehetett megkülönböztetni a férfiaknak szánt daraboktól (például a nyakban masnira kötős felsőktől vagy a mintás overáloktól).

MOTOGUO SS2017 💥💥💥 @motoguo #motoguo @karla_otto

Alba Melendo (@albamelendo) által közzétett videó, 2016. Jún 20., 03:10 PDT

A hivatalosan tavaly indított márka kapott hideget-meleget egyaránt: a szingapúri Eugene Lin például tweetjében úgy fogalmazott,

a modellek arca mindent elárul, és ezt ő már emberi bántalmazásnak hívja.

Az író Lee Clatworthy sem kímélte: szerinte olyan ez, mintha valaki látta volna J.W. Andersont és úgy döntött volna, emeli a hülyeség szintjét. „Részemről egy hatalmas NEM az egész” – tette hozzá. A fenti Instagram-posztban megnézheti a show fináléját (az egyetlen részt a bemutatóból, ahol a modellek mosolyogtak), ha pedig fotókon nézné meg a jelenséget, irány a DailyMail oldala, ahol a sztorit is találtuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik