Nagyvilág

Orlandói mészárlás: nem tudni, hogy lesz-e még vádemelés

Nem tudni, hogy Omar Mateenon, a 49 halálos áldozattal járó orlandói mészárlás elkövetőjén kívül más személy ellen emel-e vádat az ügyészség, nyilatkozta Lee Bentley ügyész hétfői sajtótájékoztatóján.

Bentley elmondta, a hatóságok elektronikus és tárgyi bizonyítékokat gyűjtenek a mészárlás ügyében folyó nyomozásban. Hozzátette, nem úgy tűnik, hogy további veszélytől kellene tartani.

Paul Wysopal ügynök, az FBI-nyomozás vezetője eközben úgy fogalmazott, a melegbár elleni támadásnak 49 halálos áldozata van, az elkövetőt, Mateent nem számolják közéjük.

Egyelőre nem tudni, hogy gyilkosságnak mi volt az indítéka, értesülések szerint Mateen a támadás előtt hűséget fogadott az Iszlám Államnak, de édesapja szerint az esetnek nem volt köze a valláshoz. A dzsihadista szervezet jelentkezett is, és a nevét adta a merénylethez, ugyanakkor amerikai tisztségviselők szerint ez semmit sem jelent.

Az orlandói támadásig egy 2007. április 16-i eset volt az Egyesült Államok történelmének legvéresebb tömegmészárlása: ekkor a Virginiai Műszaki Egyetemen egy diák 32 embert ölt meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik