Nagyvilág

Agyonverte a férfit, aki meg akarta erőszakolni a feleségét – gyilkossággal vádolták meg

Parkolóhelyet keresett a ház előtt Mamadou ­Diallo a New York-i Bronxban, hétfőn este, amikor a felesége hívta telefonon. Amikor a 61 éves taxisofőr felvette, a rémült asszony ordítani kezdett, hogy egy férfi a saját lakásukban próbálta megerőszakolni, a támadó pedig még mindig az épületben van.

Diallo habozás nélkül a kerékanyakulcsért nyúlt, és a felesége segítségére sietett. Beszállt a liftbe, a hatodikra ment, ahol belefutott egy félmeztelen férfibe. A ház biztonsági kamerájának felvételén jól látszik, hogy először ügyet sem vetett rá, de aztán meglátta a majdnem teljesen meztelen feleségét, amint a támadójára mutat.

Diallo lecsapott a kulccsal, majd újra, és újra. A támadó, a 43 éves Earl Nash egy övvel felfegyverkezve próbált harcolni, de egy ütés betörte a koponyáját és ő eszméletlenül esett össze. Az egész verekedés két percig sem tartott.

A helyszínre érkező mentők kórházba szállították Nasht, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Diallot azonnal letartóztatták emberölés vádjával.

Később kiderült, hogy Nash egyszerűen rárúgta a házaspár lakásának ajtaját Nenegale Diallora. Többször megütötte a nőt, letépte a ruháit és leteperte. Nenegale unokatestvére meghallotta a nő sikításait, a lakásba sietett és elijesztette a támadót. Nenegale a híváslistája első számát tárcsázta segítségért: a férjét.

Diallo első bírósági meghallgatása után, tekintettel a körülményekre, súlyos testi sértésre enyhítették a vádat. Az ügyészség még óvadék kiszabását sem kérte a bírótól, így Mamadou ­Diallo szabadlábon várhatja a tárgyalását.

(New York Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik