Nagyvilág

Megszületett a svéd royal baby, herceg apukája szerint jó tüdeje van

Károly Fülöp és Zsófia hercegné (Array)
Károly Fülöp és Zsófia hercegné (Array)

Megérkezett a svéd királyi család új tagja, Károly Fülöp herceg és felesége, a 31 éves Sofia hercegné kisfia. Az édesanya és kisfia is jó egészségnek örvednek – írta meg a Local. A kis herceget Stockholmban 21 díszlövéssel köszöntötték a Skeppsholmen szigeten. A királyi család Twitter-üzenete szerint az apuka úgy ítélte meg, hogy a kisfiúnak jó tüdeje van.

A büszke apuka a stockholmi satótájékoztatón elmondta: aelső gyermek nevét csak csütörtökön árulják el. A pici 3,6 kilogrammal és 49 centiméterrel született a herceg tájékoztatása szerint.

A 36 éves Károly Fülöp VI. Károly király és Szilvia svéd királynő második gyermeke, nővére pedig Viktória hercegnő. Károly Fülöp tavaly júniusban házasodott össze a korábbi reality-szereplő, civilben jógaoktató Sofia Hellquisttel. Sofia hercegnő 2010-ben egy fogyatékkal élő gyermekeket támogató civilszervezetet hozott létre Dél-Afrikában, ahol korábban önkéntesként dolgozott. Munkáját királyi teendői miatt tette félre.

A kisfiú lehetséges nevéről több spekuláció is megjelent a svéd sajtóban, többen a Dalarna nevet valószínűsítik befutóként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik