Külföld

Tömegsírban találták meg az eltűnt bányászokat

24.hu
24.hu

2016. 03. 15. 07:16

A venezuelai hatóságok megtalálták legalább 14 olyan bányász holttestét, akik napokkal ezelőtt nyomtalanul eltűntek az ország déli részén, egy aranybányából – közölték hétfőn.

A bányászoknak a Bolívar állambeli Tumeremo környékén veszett nyoma. Több mint ezer katona és rendőr kereste őket. Tizennégynek a holttestét, illetve maradványait egy tömegsírban találták meg – mondta egy kormányszóvivő egy helyi tévéadónak nyilatkozva.

Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy mi okból rabolták el és gyilkolták meg a bányászokat, de három embert már gyanúsítanak a rémtett elkövetésével.

Az eset megrázta az ország lakosságát, noha a gyilkosságok nagyon gyakoriak Venezuelában. Az ország déli részén különböző bűnbandák garázdálkodnak, és több bányát illegálisan üzemeltetnek.

(MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Idomeni, 2016. március 15.
Migránsok átkelnek egy folyón a görögországi Idomeni és a macedóniai Gyevgyelija között 2016. március 14-én.
MTI Fotó: Balogh ZoltánSzedhetik a sátorfájukat a Macedóniába átjutott menekültek
ANKARA, TURKEY - MARCH 14: A relative of Muharrem, Bagdat and Perihan Cermik, who were killed in Ankara terror attack, cries during a funeral ceremony at the Karsiyaka Cemetery Mosque in Ankara, Turkey on March 14, 2016.  Fatih Aktas / Anadolu AgencyVoltál Charlie, voltál Párizs. Leszel Ankara is?