Külföld

Scotland Yard: nagyszabású támadásra készül az Iszlám Állam

24.hu
24.hu

2016. 03. 07. 19:00

Az eddiginél is súlyosabb merényletek lehetnek szerte a világon – mondta a brit rendőri szerv terrorelhárításért felelős vezetője.

Nagyszabású támadásra készülhet az Iszlám Állam a „nyugati életforma ellen”, ennek helyszíne pedig Nagy-Britannia is lehet – nyilatkozta hétfőn a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese.

Mark Rowley újságíróknak tartott háttértájékoztatóján elmondta: az elhárító szolgálatok által összegyűjtött adatok arra vallanak, hogy a dzsihádisták az eddigieknél is nagyobb támadásokra készülhetnek világszerte. Szerinte a közelmúltban végrehajtott párizsi támadás, az egyiptomi légtérben felrobbantott orosz utasszállító és a Szomáliában megkísérelt hasonló merénylet azt jelzi, hogy a terrorszervezet szélesíteni próbálja tevékenységi körét.

Rowley szerint arról is vannak adatok, hogy az Iszlám Állam Szíriában kiképzett terroristákat próbál Észak-Európába juttatni merényletek végrehajtására. Tavaly 339 embert vettek őrizetbe Nagy-Britanniában terrorizmushoz köthető tevékenység gyanújával, ami éves rekord – közölte.

A főparancsnok-helyettes arra biztatta a briteket, hogy iratkozzanak fel a Scotland Yard Twitter-csatornájára, mely terrortámadás esetén valós idejű tájékoztatást nyújt a pillanatnyi helyzetről és főleg arról, hogy az érintett területet hogyan lehet biztonságosan elhagyni. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 19: Reporters broadcast live in front of Bataclan concert hall, where terrorists killed dozens of people, in Paris, France on November 19, 2015 following Paris terror attacks. Bilal Muftuoglu / Anadolu AgencyStrasbourghoz fordultak a párizsi merényletek áldozatának szülei
Törökország újabb hárommilliárdot kér