Nagyvilág

EU-csúcs: a Charlie Hebdo szerint ez Erdogan szultán napja

A tagállamok pedig arról álmodoznak, hogy a gazdaságilag megbukott Görögország elviszi a hátán a menekültválságot.

Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak hétfőn Brüsszelben az EU-tagállamok és Törökország részvételével. Miközben Törökországban az elmúlt hét végén egy ellenzéki lap állam általi elfoglalásával mutatta ki foga fehérjét az illiberalizmus, az Európai Unió a török kormánnyal egyezkedik a menekültáradat megfékezése érdekében.

A visszás helyzetről a tavaly januári merénylet nyomán elhíresült francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo is megemlékezett egy rövid hétfői bejegyzésben, „A Móka-hadművelet” címmel, így:

Reméljük, jó idő van ma Brüsszelben, nem hátráltatja a napsütés a 28 európai állam vezetőjét abban, hogy nyomást gyakoroljon Törökországra, megállítva végre a hullámot, melyben bevándorlók tömege érkezik nap mint nap a görög tengerpartra.

Három hónap alatt több tízezer ember jött Európába, de Erdogan szultán továbbra is játszadozik azzal az Európai Unióval, amely képtelen közös nevezőre jutni. A tagállamok arról álmodoznak, hogy a gazdaságilag megbukott Görögország egy óriási menekülttáborban látja el a migránsokat.

Igen, ma egyedül a török elnöknek lehet mókás kedve Brüsszelben. Sőt, nagyon mókás.

Billet du jour du 7 Mars 2016 par Gérard Biard Opération rigoladeEspérons qu’il fait beau, aujourd’hui, à Bruxelles….

Posted by Charlie Hebdo Officiel on Monday, 7 March 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik