Külföld

Nőtt Angela Merkel támogatottsága

24.hu
24.hu

2016. 02. 29. 21:08

Ugyanakkor a német választók 60 százaléka elégedetlen a kormány menekültpolitikájával.

Nyolc százalékponttal nőtt Angela Merkel támogatottsága az előző hónaphoz képest – derül ki az ARD megrendelésére készített felmérésből. Januárban négy és féléves mélyponton, 46 százalékon volt a német kancellár népszerűsége, a január 26-27-i adatfelvétel idején 54 százalékon állt. Merkel legélesebb kritikusa, Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök népszerűsége is emelkedett, 38-ról 45 százalékra.

A kancellár népszerűségét a menekültválság tépázta meg, ő maga is arról beszélt, hogy hivatali idejének legnehezebb feladatával áll szemben.

A felmérésből az is kiderült, hogy a választók közel 60 százaléka elégedetlen a kormány menekültpolitikájával, és 40 százalék állította azt, hogy a kabinet jól végzi a dolgát.  77 százalék támogatta azt a megközelítést, hogy európai megoldásra van szükség és 63 százalék vélte úgy, hogy felső határt kellene szabni a menedékkérők számának. (Reuters)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on February 1, 2016, shows the Mosul Dam on the Tigris River, around 50 kilometres north of the Iraqi city of Mosul.
The United States is monitoring Iraq's largest dam for signs of further deterioration that could point to an impending catastrophic collapse, US army officers said on January 28, 2016.
The Islamic State (IS) jihadist group seized the Mosul Dam briefly in 2014, leading to a lapse in maintenance that weakened an already flawed structure, and Baghdad is seeking a company to make repairs. / AFP / SAFIN HAMEDHatalmas veszélyt jelenthet az Iszlám Állam kezén lévő gát
Először lőtte a török tüzérség az Iszlám Államot