Dimitris Avramopoulos , EU commissioner for Migration and home affairs in Brussels, Belgium on 10.02.2016 Avraopoulos delivered remarks on the implementation of priority actions within the scope of an European Agenda on Migration.  by Wiktor Dabkowski
Külföld

Az uniós biztos nem érti Orbán kvótanépszavazását, de magyar ügynek tekinti

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 25. 17:18

Dimitrisz Avramopulosz szerint Magyarország belügye a kormány által tervezett népszavazás, még ha a kvótarendszer felállításáról korábban már kötelező érvényű döntés is született az Európai Unió Tanácsában.

Magyarország belügye a kötelező betelepítési kvóta kérdéséről a budapesti kormány által kezdeményezett népszavazás – közölte az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja az uniós tagállamok belügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli találkozója után.

Dimitrisz Avramopulosz sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta, mindemellett a tervezett kvótareferendum céljainak tisztázására kérte a magyar kormányt.

Az illetékes elmondta, azért szeretne több információt, mert az ügy közvetlenül kapcsolódik az Európai Unió politikájához. Nem szabad elfelejteni, hogy a menedékkérők elosztására vonatkozó kvótarendszer felállításáról korábban kötelező érvényű döntés született az Európai Unió Tanácsában – szögezte le Avramopulosz.

Mint azt korábban megírtuk, Brüsszelben magyarázatot várnak Orbán népszavazására. Natasha Bertaud szóvivő szerint az Európai Bizottság nem érti, hogy az Orbán Viktor által szerdán bejelentett népszavazási kezdeményezés hogyan illeszkedik ahhoz a döntéshez, amelyről már megállapodott az összes EU-tagállam a menekültek elosztása kapcsán.

Kommentek

Ukrán hajók bukkantak fel az orosz hadiflottában
Finnországból szóltak be Orbán népszavazására