A man jumps off a boat as migrants and refugees arrive on the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean Sea from Turkey on November 13, 2015. EU leaders on November 12 struck an aid-for-cooperation deal with Africa and proposed a summit this year with Turkey in a two-front push with wary partners to tackle an unprecedented migrant crisis. AFP PHOTO / BULENT KILIC
Külföld

A németek 3,6 millió menekültre számítanak 2020-ig

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 25. 06:04

A német kormány egy friss előrejelzés szerint azzal számol, hogy az évtized végéig összesen 3,6 millió menedékkérő érkezik az országba, írta a Süddeutsche Zeitung című napilap csütörtöki számában.

A becslést a lap értesülése szerint a német gazdasági minisztérium készítette saját számításai nyomán, “tisztán technikai alapon”, de más tárcákkal együttműködve.

Csak tavaly 1,1 millió bevándorló érkezett Németországba. Az előrejelzés 2020-ig átlagosan évi félmillió menekülttel számol.

A német kormány ugyanakkor már értésre adta, hogy hivatalos prognózist nem kíván készíteni a várható migránshullámról, mert nem tartja érdemi pontossággal megbecsülhetőnek az érkező menekültek számát.

Kommentek

A japán kormány elítélte a fukusimai atomerőművet működtető céget
2679300 07/30/2015 Syrian soldiers inspect the weapons and belongings of ISIS militants taken prisoner during the fighting in Syria. RIA Novosti/RIA NovostiHúsz országból szerzi az alkatrészeket az Iszlám Állam a pokolgépéhez