Külföld

Kölni szilveszter: lopás miatt ítéltek el három menedékkérőt

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 24. 20:09

Meghozta az első ítéleteket szerdán a kölni városi bíróság szilveszterkor elkövetett bűncselekmény-sorozattal kapcsolatban.

A bíróság két ügyet tárgyalt és zárt le szerdán. Az egyik ügyben a vádlott – egy 23 éves marokkói fiatalember – hat hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és 100 euró (31 ezer forint) pénzbüntetést kapott, amiért kitépte egy 20 éves nő kezéből az okostelefonját, amikor az szelfit akart készíteni, a háttérben a kölni dómmal. A turista a tolvaj után rohant, akit még a helyszínen elfogtak a rendőrök.

A másik eset néhány száz méterrel odébb történt, egy hídon. Az áldozat egy férfi volt, aki a szilveszteri fényekbe boruló várost akarta fényképezni. Két támadója – egy 18 éves marokkói és egy 22 éves tunéziai fiatalember – elvette tőle kameráját és fotóstáskáját. Őket is elfogták még szilveszter éjjel. Az idősebb elkövető 3 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott, társát egy évre próbára bocsátották.

Mindhárom elítélt menedékkérő. Egyiküket sem utasítják ki az országból. A bíróság csak büntetőügyükkel foglalkozott, menedékjogi ügyükben nem foglalt állást. A két tárgyalás jelentős sajtótérdeklődés mellett zajlott le. A bíróság szóvivője az ítéletek kihirdetése után elmondta, megszokott, hogy lopásoknál már a per első tárgyalási napján ítéletet hoznak.

Szilveszter éjjel Köln belvárosában tömegesen fordultak elő bűncselekmények. Felháborodást főleg a nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások váltottak ki. Az elkövetők körbevették és zaklatták az áldozatokat, közben loptak tőlük.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Büntetik a szerbeket, ha nem oltatják be a gyereküket
A member of the Cuban army fumigates against the Aedes aegypti mosquito to prevent the spread of zika, chikungunya and dengue, in Havana, on February 23, 2016. Cuban President Raul Castro announced Monday that 9,200 troops and police have been mobilized in a campaign to eliminate mosquitoes and protect the country against the Zika virus. Cuba has not officially recorded any cases of the mosquito-borne virus, which is strongly suspected of causing serious birth defects in babies born to infected mothers. But 28 countries and territories in the Americas and the Caribbean have reported cases of active Zika transmission, with 1.5 million in Brazil, the hardest-hit country.  AFP PHOTO / YAMIL LAGE / AFP / YAMIL LAGEKatonákat vetettek be Kubában a Zika-vírus ellen