Nagyvilág

Menekültválság: újabb incidensek Németországban

Késelés volt egy befogadó állomáson, egy menedékkérőknek előkészített szálláson pedig tűz volt.

Vasárnapra virradó éjjel a bajorországi Dorfen menedékkérőket befogadó állomásán egy 38 éves szomáliai férfi késsel megsebesített egy 20 éves szenegáli fiatalembert. Az áldozat belehalt sérüléseibe, a szomáliai férfit őrizetbe vették, a nyomozás első adatai szerint a halálos késelést vita előzte meg – közölte a felső-bajorországi rendőrkapitányság.

A szászországi Bautzenben hajnalban tűz volt egy menedékkérőknek előkészített szálláson. Hetven tűzoltóval sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre – lakóházakra és egy szupermarketre. A tűzoltók munkáját – az MDR regionális közszolgálati médiaszolgáltató szerint – a helyszínen összeverődött emberek, köztük ittas férfiak zavarták.

Közülük többen kifejezték, hogy örömükre szolgál a tűzvész. A rendőröknek két embert őrizetbe is kellett venniük. Az egykori szálloda tetőszerkezetében keletkezett tűz oka egyelőre ismeretlen. Az ügyet a tartományi rendőrség szélsőséges indíttatású bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja is vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik