Külföld

Jeb Bush már az anyjával kampányol

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 05. 21:24

Kampánystratégiát váltott a volt amerikai elnök öccse, Jeb Bush korábbi floridai kormányzó, aki a republikánusok soraiban indul az elnökjelöltségért: miután eddig nem szerepelt túl jól sem a népszerűségi listákon, sem az iowai jelölőgyűlésen, most először fordult elő, hogy édesanyja is beszállt a kampányba, bátyja, a volt amerikai elnök pedig jelezte, hogy nyilvánosan is támogatja majd őt.

Az iowai jelölőgyűlésen Jeb Bushnak alig sikerült a voksok három százalékát begyűjtenie. Már akkor, a voksolás éjszakáján megígérte: nem adja fel, nem száll ki a küzdelemből az elnökjelöltségért, és mindenekelőtt változtat a kampányán.

Ennek jegyében történhetett, hogy csütörtökön este New Hampshire állam egyik városában az édesanyjával, Barbara Bushsal – az egykori first ladyvel – jelent meg a kampányrendezvényén. A kilencvenedik életévét betöltött Barbara Busht támogatni kellett az emelvényre, s nem is mondott hosszú beszédet. Jószívűnek és okosnak nevezte a fiát, s közölte:

szeretem a fiamat, és tudom, hogy Amerikának reá van szüksége. Tisztességes, lehet rá számítani, lojális és viszonylag jópofa is.

Olyan értékeket képvisel, melyeket Amerika mintha elveszített volna. És csaknem túlságosan is udvarias, nem dicsekszik, mint a többiek” – mondta Barbara Bush, akinek a férje, George H. Bush, valamint az egyik fia, George W. Bush is elnöke volt az Egyesült Államoknak.

Barbara Bush egyébként mindmáig nagyon népszerű a republikánus hívek körében. Akárcsak idősebb Bush, ám ő az egészségi állapota miatt már nem tud részt venni a kampányban, otthonról sem nagyon jár el.

George W. Bush azonban – aki eddig szintén nem vett részt öccse kampányában – Dél-Karolinában csatlakozik majd hozzá. Most egyelőre rövid – harminc másodperces – kampányfilmben állt ki Jeb Bush mellett.

Az elnök elsődleges feladata, hogy megvédje az Egyesült Államokat.

A következő elnöknek készen kell állnia az irányításra. Ismerem Jebet, a jó szívét, az egyenes gerincét. Jeb egyesíti majd országunkat, tudja, hogyan kell összefogni az embereket a terrorizmus ellen”, mondja George W. Bush a rövid reklámban.

A konzervatív értelmiség egyik tekintélyes lapja, a National Review pénteken szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé. Ebben azt sugalmazza a volt floridai kormányzónak, hogy legjobb lenne, ha kiszállna az elnökjelöltségért folyó küzdelemből.

Ön rémesen unalmas jelölt volt, aki eddig már 89,1 millió dollárt költött reklámokra, amelyekben főleg Marco Rubiót, a régi barátját támadja, írja a magazin. S egyben leteszi a voksot Marco Rubio floridai szenátor elnökjelöltsége mellett, aki meglepetésre igen jó eredményt ért el az iowai jelölőgyűlésen.

A kiemelt képen Trump balra, Bush jobbra, Europress

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

This photo received on February 5, 2016 from a member of the public and distributed by AFP as a service to clients shows US singer Madonna (L) with the Taiwan flag over her shoulders as she sings an encore on February 4, 2016 on the Taipei leg of her global Rebel Heart Tour in Taipei.  Pop diva Madonna has waded into the war of words over Taiwanese identity after draping herself in the island's flag, sparking ire in China, where any suggestion of independence is scorned.      AFP PHOTO
---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES / AFP / STRMadonna tajvani zászlót borított a vállára tajpeji fellépésén
German Chancellor Angela Merkel (L) is welcomed by Hungarian Prime Minister Viktor Orban (R) in the parliament in Budapest on February 2, 2015 during Merkel's firts visit to Hungary in last five years. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK„Angela Merkel egy hős”