Nagyvilág

Razzia indult az egyik legnagyobb német neonáci honlap ellen, több embert letartóztattak

neonaci(210x140).jpg (Array)
neonaci(210x140).jpg (Array)

Letartóztatásokkal és házkutatásokkal indított nagyszabású akciót a német szövetségi ügyészség a szélsőjobboldali Altermedia honlappal összefüggésben, a neonáci honlap két szerkesztőjét őrizetbe vették – számol be a Spiegel. A portál négy üzemeltetője ellen bűnszervezet alapítása miatt indított eljárást a karlsruhei ügyészség. Ketten közülük rendszergazdák: a 47 éves Jutta V.-t és a 27 éves Ralph-Thomas K.-t Bielefeld, illetve Villingen-Schwenningen közelében kapták el. A gyanú szerint faji gyűlöletre biztattak és tagadták a holokausztot. Ezzel párhuzamosan a német hatóságok felvették a kapcsolatot Oroszországgal, hogy a szélsőjobboldali honlap szerverét lekapcsoltassák.

Az Alternet évekig a németnyelvű neonáci-közösség legfontosabb kommunikációs és propagandafelülete volt, a Zeit cikke szerint azonban az utóbbi években a Facebook. a Twitter és más közösségi oldalak miatt sokat veszített jelentőségéből.

Kiemelt fontossága miatt az ügy a szövetségi legfőbb ügyész hatáskörébe került, aki további nyomozással bízta meg a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik