Nagyvilág

Botrányt kavartak Angela Merkel beszéde alatt

Az előadást megzavaró férfit kivezették a teremből.

Az alkalmazott tudományokkal foglalkozó Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézete (IMWS) hétfői hivatalos megnyitóján a kancellár beszéde közben a közönség soraiban egy férfi felállt és a kormány menekültpolitikájáról szólva kifejtette, hogy aggódik gyermekei jövőjéért. Angela Merkelnek címezve szavait hozzátette:

Öntől mint fizikustól felelősségteljes döntéseket várok.

A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy “Semmi kísérletezés”, amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére.

Angela Merkel válaszában kiemelte, hogy felelősségteljesen jár el és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa.

A közönség megtapsolta a kancellárt, a beszédét megzavaró férfit kivezették a teremből.

Visszaélt a vendégjoggal

Kiderült, hogy a férfi a merseburgi műszaki főiskola oktatója. Az intézet rektora, Jörg Kirbs keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt az IMWS megnyitóján, és a kancellár beszédének megzavarásával “visszaélt a vendégjoggal”.

A főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik