Nagyvilág

Hátba lőtték a rendőrt, de ő még nyugodtan befejezte az igazoltatást

Egyedül teljesített szolgálatot a Fokvárosba vezető, hírhedt N2 autópályán Nizaam Alexander közlekedési rendőr. Az út városhoz közel eső szakasza az útonállásszerű fegyveres támadások gyakorisága miatt veszélyes környéknek számít.

A rendőr azért állított meg egy ezüstszínű Mercedest, mert a sofőrje a leállósávban próbálta megelőzni a lassan kígyózó kocsisort. A rutinellenőrzés közben, egy magányos férfi sétált el az út szélén. A járőrautó kamerája rögzítette, hogy a gyalogos néhány másodperc múlva visszalép, és fegyvert fog a neki háttal álló rendőrre.

Nizaam Alexander hatalmas szerencséjére azonban a fegyver először beragadt. A támadó azonban nem adta fel: helyre tette a pisztoly, és újra lőni készült, de ezúttal közelebb lépett. Ennyi elég volt hozzá, hogy a rendőr észrevegye a szándékát, és azonnal fedezéket keressen.

Bár a lövés súrolta a rendőr hátát, a Mercedes takarásából viszonozta a tűzet, majd a menekülő támadója után eredt. A merénylőt nem sikerült elfognia, így mielőtt kórházba szállították volna, befejezte a rutinellenőrzést, és kitöltötte a bírságcédulát a Mercedes sofőrjének.

„Magatartása kiváló példája annak a professzionalizmusnak, és elkötelezettségnek, ami közlekedési szolgálatunkat jellemzi” – írja közleményében a dél-afrikai rendőrség.

(via: Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik