Külföld

Putyin: Lenin bombát tett Oroszország alá

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 21. 20:54

Az orosz elnök a Kurcsatov Atomkutató Intézet vezetőjének szavaira reagált a tudománnyal és oktatással foglalkozó elnöki tanács ülésén. Mihail Kovalcsuk méltatta Leninnek azt a képességét, hogy emberek millióinak gondolkodását tudta befolyásolni. Mint mondta, ilyen jól szervezettnek kellene lennie a tudománynak is.

Lenin atombombát helyezett el az Oroszországnak nevezett épület alá, és ez a bomba aztán felrobbant

– vágott vissza bosszúsan Putyin. Szerinte nem volt szükség a néhai szovjet vezető által meghirdetett világforradalomra sem.

Lenin az orosz óriásbirodalomban az 1917-es októberi forradalommal alapozta meg a kommunista uralmat. Putyin már 2005-ben a 20. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának nevezte ennek a birodalomnak az összeomlását. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő később közölte, hogy a Leninről mondottak az államfő magánvéleményének minősülnek. Mint mondta, nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy eltávolítsák Lenin holttestét a Vörös téri mauzóleumból.

A Szovjetunió és a kommunista rezsim összeomlása után 25 évvel továbbra is nagy tiszteletnek örvend az éppen 92 éve – 1924. január 21-én – elhunyt Lenin Oroszországban, ahol több ezer utca és emlékmű őrzi emlékét.

Kommentek

aids-konferencia (Array)Felzabálja és kiköpi Oroszországot az AIDS
SIRNAK, TURKEY - JANUARY 07: A barricade set up by the PKK terrorists is seen on a street as Turkish Security Forces patrol on the streets after they carried out a successful anti- terror operation against terrorist organization PKK in Cizre district of Turkey's south-eastern province Sirnak on January 07, 2016. Stringer / Anadolu AgencyFehér zászlós kurd küldöttségre tüzeltek a törökök