Nagyvilág

Nyílt levelek tépázzák a német kormánypártot

Az egyik levél arra szólítja fel a CDU-s Angela Merkelt, hogy szigorítson a menekültpolitikáján, a másik nagyobb szolidaritást követel. Ha ez így megy tovább, jaj lesz a német kereszténydemokratáknak.

Németországban a konzervatív CDU-ból már 126 politikus írta alá a pártelnök-kancellár Angela Merkel menekültpolitikája ellen tiltakozó levelet – írta szerdán a Bild.

A múlt héten 34 CDU-s aláírásával útnak indított levél a párton belüli növekvő elégedetlenséget kifejező lánclevéllé vált. A levél aláírói szerint meg kell tagadni a belépést a határokon minden menedékkérőtől, akinek ügyében Németország nem illetékes, a kancellár által követett “nyitott határok politikája” pedig sem az európai, sem a német jognak nem felel meg, a CDU programjával sincs összhangban.

Van egy másik levél is, aminek aláírói kiállnak a kancellár menekültpolitikája mellett. A Der Tagesspiegel berlini lap szerint ezt több mint 120-an szignálták. A szögesdrót nem megoldás, és nem új falakra, hanem világszerte nagyobb igazságosságra és több szolidaritásra van szükség – áll a levélben az MTI szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik