Nagyvilág

„Bocs az auschwitzos poénért, nem tudtam, hogy az egy haláltábor volt”

Igazán kínos helyzetbe hozta saját magát a kanadai Új Demokrata Párt egyik képviselőjelöltje, aki egy Auschwitzban készült fénykép alá írt vicceskedő kommentje miatt keveredett egy kisebb helyi botrányba. Abba a bizonyos igazán kínos helyzetbe azonban nem régi hozzászólása miatt került, hanem magyarázkodása miatt, ami mellett már az országos és a nemzetközi sajtó sem tudott elmenni.

Alex Johnstone még 2008-ban írt egy „pöcsös poént” egyik ismerőse fényképe alá a Facebookon. A képen az auschwitzi haláltábor elektromos kerítése volt látható egy görbe villanyoszloppal. „Óóóó, a hírhedt lengyel, fallikus, villanyoszlop …. még szép, hogy lefotóztad! Megmutatja, hogy a görbülés milyen normális, természetes és egészséges, igaz!” – írta a nő.

A The True North Times című szatirikus lap által megtalált és nyilvánosságra hozott hétéves komment miatt a képviselőjelölt a Facebook-oldalán bocsánatot kért, és úgy tűnt, csak ennyi lesz az egész ügy. Azonban Johstone tovább magyarázkodott, és a Hamilton Spectator című lapnak elmondta: egészen mostanáig nem is tudta, hogy Auschwitz egy koncentrációs tábor volt.

Nos, nem tudtam mi volt Auschwitz, de legalábbis egészen máig nem” – jelentette ki a lapnak Johnstone. Majd hozzátette, hogy „hallott már a koncentrációs táborokról”, de a Facebookon írt kommentjében csak villanyoszlopokról beszélt. És egyben „sárdobálással” vádolta meg a kommenjét nyilvánosságra hozó lapot, bár szerinte a választókat jobban érdeklik majd az elvek és értékek, amiket képvisel.

A harmincas évei elején járó nő egyébként eddig egy helyi iskolakörzet elnökhelyettese, és egyetemet végzett diplomás szociális munkás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik