Nagyvilág

Aziz dühös a média hazugságai miatt

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
A Keletinél megismert szír férfi, aki átkelt a Balkánon, hogy Németországba jusson, a papírjaira vár. És olyasmit állapított meg, amit Magyarországon is sokan osztanak vele: hazudik a média a menekülthullám okairól.

Emlékeznek még Aziz Elhádzsira, a szemüveges szír fickóra, akivel a Keletinél haverkodtunk össze? Ő ugye megérkezett Németországba és most Hannover közelében tölti unalmas, iratokra várakozós napjait. Sajnos volt ideje átnézni a napi sajtót is, legalábbis erre utal, hogy elég dühös üzenetet kaptam tőle, amiben megkapja a magáét az európai média és a helyzetet nem értő európaiak is.

Megállapítása, hogy a menekültáradat nem a probléma, csak a probléma következménye, a probléma maga a szír polgárháború. Ráadásul “talán a magyarok is, de az európaiak általánosságban azt hiszik, hogy a menekültek palotákban laknak és az minden vágyuk, hogy Európában legyenek. Ez így nem igaz”. Szerinte mindannyian maradtak volna Szíriában vagy a környező országokban, ha a körülmények erre megfeleltek volna.

Felhozza példának Libanont, ahol ő is élt két évet, hogy elkezdtek vízumot kérni a szírektől, pedig Libanon például Szíriából kapja az ivóvizet. “Szóval a fő probléma, amiért az egész világ felelős, a rohadt háború” – írta Aziz, aki szerint senki sem törődik azzal, hogy Basár el-Aszad elnök öt éve irtja saját népét, ehelyett mindenki az Iszlám Állammal foglalkozik. Szerinte a nemzetközi média hazugsága az, hogy az ISIS annyira veszélyes, hogy miatta menekülnek el tízezrek.

“El-Aszad több mint egymillió embert ölt meg és majdnem 10 millió menekültért felelős, és a nyugati média csak azt akartja mondani, hogy az ISIS a veszélyes, mert el fogja pusztítani a világot” – fakadt ki Aziz. Hozzáteszi, esze ágában sincs védeni az Iszlám Államot, de az elnök sokkal veszedelmesebb náluk, és a szírek nem támogatják az ISIS-t sem. Zárásul közölte, szégyen, hogy a 21. században Aszad ilyesmiket megtehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik