Nagyvilág

A MÁV szerint nem ők tartóztatták fel a menekültekkel teli vonatot

Eddig sem utazhattak, ezután sem utazhatnak vonattal Szerbiából Magyarországra a menekültek – jelentette ki a Blic szerb napilapnak Milimir Vujadinovic, aki tagja volt annak a tárgyalócsoportnak, amely igyekezett meggyőzni a Belgrádból Budapestre tartó vasárnapi vonaton a menekülteket, hogy szálljanak le Szabadkán.

A szerb állami vasúttársaság ezzel kapcsolatos közleményében azt írta: Szabadkáról azért nem tudott vasárnap két szerelvény továbbindulni, mert a MÁV nem akarta azokat fogadni. Ezzel szemben a MÁV azt közölte, hogy magyar oldalról senki nem rendelkezett az érintett vonatokról, azok azért nem haladtak tovább, mert a szerb rendőrség intézkedett Szabadkán.

Szerb sajtóbeszámolók szerint a szerb vasút dolgozói, rendőrök és egy tárgyalócsoport több órán át győzködte a menekülteket, hogy hagyják el a szerelvényt, papírok hiányában úgysem engedik be rajta őket Magyarországra. A menekültek viszont azzal érveltek, hogy ők Belgrádban Budapestig vettek jegyet és senki nem mondta nekik, hogy Szabadkán le kellene szállniuk.

A menekültek egyébként hónapok óta busszal és vonattal érkeznek a határhoz közeli Szabadkára, de eddig a városba érve elhagyták a szerelvényeket és gyalog, taxival vagy busszal indultak Magyarkanizsa vagy a zöldhatár felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik