Nagyvilág

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a kabuli repülőtérnél

kabuli robbantás (Array)
kabuli robbantás (Array)

A hatóságok attól tartanak, hogy a merényletnek számos áldozata van.

A hatóságok attól tartanak, hogy a merénylet számos áldozatot szedett, mind a polgári lakosok, mind a biztonsági erők tagjai körében. Az afgán egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy legkevesebb négyen meghaltak és tizenhét civil megsebesült, köztük egy nő és egy gyermek. Ez a szám azonban tovább növekedhet.

A detonáció helyi idő szerint hétfő dél körül, csúcsforgalomban történt a közvetlenül a nemzetközi repülőtérre vezető út első ellenőrzőpontjánál – mondta Szajjíd Gul Aga Ruháni, a kabuli rendőrfőnök helyettese. Egy biztonsági tisztségviselő azt mondta, a merénylő két páncélozott járművet vett célba. Azt egyelőre nem tudni, kik utaztak az autókban.

A város felett hatalmas fekete felhő jelent meg a robbanást követően, és az AP amerikai hírügynökség szerint egy teljesen kiégett autó elszenesedett maradványai láthatóak a robbantás helyszínéhez közeli körforgalomnál.

 Kép: Europress Fotóügynökség

Múlt pénteken három robbantásos merénylet rázta meg Kabult, és a támadásokban legalább ötvenegyen vesztették életüket. Ez volt a legpusztítóbb merényletsorozat 2011 decembere óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik