Nagyvilág

Megszólalt a charlestoni gyilkos: Mind olyan kedvesek voltak hozzám

mészárlás (Array)
mészárlás (Array)

Dylann Roof arra panaszkodott, hogy majdnem meghiúsult a küldetése – derült ki az NBC News cikkéből.

Az ember, aki kilenc afroamerikai hívőt lemészárolt a dél-karolinai Charleston templomában azt mondta, majdnem meghiúsult a misszió, mert szinte nem bírta rávenni magát a tettre, mert mindenki olyan kedves volt hozzá – közölték az NBC News forrásai.

A 21 éves Dylann Roof emellett bevallotta, hogy lelőtt kilenc embert a charlestoni templomban.

Pénteken derült ki az is, hogy az egyik áldozat a támadás előtt levideózta a gyilkost, aki beült a templomba és meghallgatta a bibliamagyarázatot. Később kilenc afroamerikai hívőt ölt meg a feketék által látogatott, nagy múltú metodista templomában.

 Fotó: MTI / AP 

Egyik barátja, Dalton Tyler közölte az ABC televízióval, hogy a férfi körülbelül hat hónapon át készült “valami hasonlóra”. Nagy híve volt a fehérek és a feketék faji elkülönítésének, folyton panaszkodott, hogy a feketék hatalmukba kerítik a világot, és a fehéreknek tenniük kell valamit ez ellen. Egy másik barátja azt mondta, hogy a gyanúsított a múlt héten azt hajtogatta, hogy néhány embert meg akar ölni, de senki sem vette őt komolyan.

Barack Obama is nyilatkozatot tett az ügyben. A láthatóan feldúlt amerikai elnök kijelentette, hogy más fejlett országokban nem történnek ilyen súlyos bűncselekmények lőfegyverekkel. Felszólított arra, hogy az Egyesült Államokban ismét foglalkozzanak a lőfegyverek birtoklásának kérdésével. Megemlítette, hogy ő és felesége, Michelle Obama is ismerte a templomban meggyilkolt lelkipásztort.

 

A 21 éves gyanúsított, Dylan Storm Roof nem először keveredett összetűzésbe a hatóságokkal. Droggal kapcsolatos vádak miatt jelenleg is folyamatban van ellene egy eljárás, illetve birtokháborítás miatt nemrég le is tartóztatták – írja a Daily Mail.

A templom bibliatanulmányozó csoportja – aminek tagjai kizárólag feketék – rögtön befogadta az aznap először betérő Roofot, aki körülbelül egy órát el is töltött ott, mielőtt agresszívan kitört és elkezdett lövöldözni. Szemtanúk állítása szerint ötször is újratöltötte fegyverét, és a következőket mondta az egyik áldozatnak: „Meg kell tennem… Megerőszakoljátok asszonyainkat, átveszitek a hatalmat az országunk felett, mennetek kell.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik