Nagyvilág

Kokaint adtak másféléves gyereküknek a szülők

A házaspár nyolc évig tartó börtönbüntetésre számíthat.

A héten áll bíróság elé egy spanyol házaspár, akik a helyi hatóságok állítása szerint rendszeresen kokaint adtak kislányuknak – jelentette a The Local spanyol kiadása. A beszámoló szerint a meg nem nevezett házaspár először akkor adott a gyereküknek kokaint, amikor a lány még csak 17 hónapos volt, és utána többször is adtak neki a drogból.

A rendszeres kokainhasználónak számító házaspár szerdán áll bíróság elé a Spanyolország délkeleti részén található Albacete városában. A május 13-án kezdődő perben akár nyolc évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik őket.

Az esettel kapcsolatban a The Local emlékeztet arra, hogy Spanyolország számít a drogcsempészek kedvenc európai célpontjának, és a helyi rendőrség egyre több és több kábítószert foglal le. Közben a spanyolok egyre keményebb fellépést szeretnének látni a drogcsempészek, valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítására, mint tíz éve.

És egyben szertnék, ha a jogalkotók szigorítanának a drogellenes törvényeken: míg 2004-ben még csak a spanyolok 48 százaléka volt híve a szigorításnak, ez a szám tavaly már 70 százalék volt. Ugyanakkor a spanyolok 52 százaléka legalizálná a marihuánát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik