Nagyvilág

Új orosz erők érkeztek Kelet-Ukrajnába

Legalább három századnyi, újonnan érkezett orosz katonai egység vonult be és vette át a hatalmat az eddig ukrán szakadárok által irányított Gorlovkában.

A friss megszálló erő tagjait arról lehet könnyen felismerni, hogy bár rajtuk sincsenek azonosítható felségjelek, mindannyian vadonatúj terepszínű egyenruhát és a gyári olajtól csillogó fegyvereket viselnek – adta hírül pénteken Dmitro Timcsuk haditudósító, az Információs Ellenállás nevű hírszolgáltató csoport internetes oldalán. Az új egységek megérkeztével a minimálisra csökkent a Donyecktől északkeletre fekvő, közel 300 ezres lélekszámú városban a helyi ellenállók létszáma.

Timcsuk híradása szerint a Donbász más vidékein is friss orosz csapategységek érkezését észlelték. A Peszki községet Szilveszter napján megostromló és az ott állomásozó kormányerők által megsemmisített szakadár fegyveres csoport elesett tagjai között például négy oroszországi tengerészgyalogost azonosítottak, akik hivatásos állományban szolgáltak az orosz Fekete-tengeri Flotta kötelékében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik