Nagyvilág

Jéglavina mellett áradás is gyilkolt a Himalájában

A magyar hegymászó halálát okozó jéglavina előtt hirtelen jött áradás is gyilkolt az Annapurnánál. Több mint ötven ember veszthette életét.

Pár órával azelőtt, hogy Horváth Tibort elsodorta egy jéglavina a Himalája egyik legveszélyesebb hegyén, hatalmas erejű áradás zúdult végig teljesen váratlanul az ott található Seti folyón. Az áradás idején a helyiek többsége a folyó partjánál volt, hogy mossanak, és piknikezzenek.

A folyó hirtelen megáradását a helyi hatóságok szerint egy, az Annapurnán történt földcsuszamlás okozta. A hömpölygő sáros víztömeg megsemmisítette egy egész falut, magával ragadt több teherautót, egy iskolásokkal teli buszt, több házat és egy szállodát is.

A helyi hatóságok eddig 19, a megáradt folyóban meghalt ember holttestét találták meg, de csak 12-öt tudtak azonosítani – jelentette a helyi sajtó. Nagyjából ötven eltűntet keresnek még, köztük három ukrán állampolgárt. Vasárnap még sikerült kimenteniük három túlélőt. A mentésben a nepáli rendőrség és hadsereg egységei is részt vesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik