Nagyvilág

A Fehér Ház bejelentése a bolygónkon élő földönkívüliekről

Az amerikai kormányzat több tízezer aláírással ellátott petíciós kérdésekre válaszolva közölte hivatalos álláspontját.

A Fehér Ház weboldalán egy több mint ötezer, valamint egy több mint 12 ezer aláírással ellátott petícióban kérték az amerikaiak, hogy kormányuk végre ismerje el azt, amiben az amerikaiak több mint fele hisz: földönkívüli létformák élnek köztünk a Földön. A kormányzat kénytelen volt reagálni a kérdésekre, mivel korábban vállalta, hogy minden olyan témára választ ad, amelyet több mint ötezer ember ír alá harminc nap alatt.

A Fehér Ház tudománypolitikai osztályának blogján közzétett bejelentés azonban feltehetően nem fogja kielégíteni a válaszra váró emberek többségét. Abban ugyanis kijelentik: „Az Egyesült Államok kormányának nincsen bizonyítéka arra, hogy létezik földönkívüli élet” és arra sem, hogy „idegenek kapcsolatba léptek volna az emberiséggel”. A közlemény szerint „nincsen megbízható bizonyíték” arra, hogy bármilyen ezzel kapcsolatos bizonyítékot elitkolnának a közvélemény elől.

A választ adó Phil Larson a közlemény végén megjegyzi: statisztikai alapon nagyon nagy az esélye annak, hogy valahol a világegyetemben létezik még élet. A nagy távolságok miatt azonban rendkívül kicsi annak az esélye, hogy kapcsolatba léphetünk velük.

A petíciót benyújtó szervezet már közölte is, hogy „elfogadhatatlannak” tartják a választ, amelyet „mint várható volt, egy alacsony rangú munkatárs” tett közzé. A Paradigm Research Group jelezte, hogy újabb petíciót nyújtanak be. Ahhoz azonban már nem lesz elég az ötezer aláírás. A Fehér Ház új szabálya szerint már csak a legalább 25 ezer ember által aláírt kérdésekkel foglalkoznak – írta az msnbc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik