Külföld

Kitüntetnék a líbiai magyar diplomatákat

admin
admin

2011. 06. 28. 10:56

Az LMP nyílt levélben kérte Martonyi János külügyminisztert, hogy a Tripoliban, háborús helyzetben külügyi szolgálatot teljesítő két magyar diplomata a kormány által adható legmagasabb kitüntetést kapja mandátuma lejárta után.

Ertsey Katalin képviselő az MTI-hez is eljuttatott keddi levelében egyúttal azt is kérte, hogy a külügyminiszter tolmácsolja elismerésüket Marton Béla rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek, illetve Galli László konzulnak a helytállásért, miután már egyedüliként látják el az Európai Unió és az Egyesült Államok, valamint számos más ország képviseletét Tripoliban.

Mint írja, a diplomaták olyasmit tesznek jelenleg hazánkért, amire szerencsére ritkán van szükség: “veszélyes, háborús helyzetben rendületlenül végzik a munkájukat, kifejezetten hősiesen szolgálják nem csak hazánk, de Európa, és fontos szövetségeseink érdekeit”.

Az LMP szerint ezzel olyan jelentős mértékben öregbítik Magyarország jó hírét, amelyhez hasonló hatást a diplomácia békésebb eszközeivel hosszú évek munkájával lehet csak elérni.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.