Nagyvilág

Jobban pörgött a tavalyinál a CeBIT

A tavalyinál kissé több látogatót vonzott a világ legnagyobb számítógépes szakvására, a hannoveri CeBIT: 90 országból mintegy 339 ezren keresték fel - summázták vasárnapi sajtóértekezletükön a szombaton befejeződött kiállítás szervezői.

Tavaly 334 ezer látogató érkezett a CeBIT-re. A tavalyihoz képest idén több volt a kiállító is: a több mint 4.200 jelen levő cég 50-nel több kiállítót jelentett.

A sajtótájékoztatón a német ágazati szövetség, a Bitkom elnöke elégedetten összegezte a mustra eredményeit, mint mondta, a kiállítók többségének sikerült megkötnie egész évi rendeléseinek zömét, és ezek nyomán derűlátóak az üzletmenet idei alakulását illetően.

Az idei CeBIT fókuszában az internetre épülő távmunka és az ehhez szükséges költséghatékony szoftvermegoldások szerepeltek. A bemutatott új szoftverek elsősorban az adatmentésre, a digitalizálásra és a kibertér biztonságára összpontosítottak: kiemelt terület volt a számítógépes lopások elleni védelem, az elektronikus adatkezelés egyszerűsítése, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások fejlesztése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik