Nagyvilág

Több a fegyver a gazdagoknál

Két és fél évvel azután, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság eltörölte a fegyvertartási tilalmat Washingtonban, a statisztikák azt mutatják, a gazdag negyedekben sokkal több engedélyezett lőfegyvert regisztráltak, mint a szegény, bűnözés sújtotta kerületekben - jelentette a The Washington Post.

A 2008 júniusában megszületett bírósági ítélet nyomán a 600 ezres lakosú amerikai főváros rendőrsége összesen több mint 1400 lőfegyvert regisztrált, ezek többségét a magasabb jövedelműek lakta nyugati kerületekben, 300 fegyvert a tehetős és a bűnözés által alig érintett Georgetown, Palisades és Chevy Chase kerületekben.

Az Anacostia folyótól keletre található legszegényebb 52 ezer háztartásban a bejegyzések szerint 240 törvényesen beszerzett lőfegyver található.

A Washington legelegánsabb, 20016-os irányítószámmal jelzett lakókörzetében lévő közel 14 ezer házban 151 önvédelmi és vadászfegyver található.

A washingtoniak magánarzenáljának túlnyomó része, több mint 1000 darab, félautomata lőfegyer. A zömmel 30-60 éves tulajdonosok közül 1200 férfi. A 60 éven felüliek közül mintegy 300-an gondolták úgy, hogy biztosabb, ha lövésekkel próbálják ártalmatlanná tenni esetleges támadóikat. A legidősebb, pisztollyal rendelkező személy egy 90 éves férfi Északnyugat-Washingtonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik