Nagyvilág

300-an haltak meg Egyiptomban

Már elérte a 300-at az egyiptomi tüntetések halálos áldozatainak a száma és legalább 3 ezren megsebesültek - közölte kedden Genfben az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki szerint "sorsfordító" lehet az, ami jelenleg az észak-afrikai országban zajlik.

Navy Pillay egyúttal felszólította az egyiptomi hatóságokat: biztosítsák azt, hogy a rendőrség és a hadsereg ne alkalmazzon aránytalanul nagy erőt a tömegdemonstrációk idején és védje a polgárok életét.
Navy Pillay

Navy Pillay

“Az egyiptomi nép egy olyan rendszert utasít el, amely megfosztotta az embereket az alapvető jogaiktól és egy sor súlyos visszaélést követett el, beleértve az általánosan elterjedt kínzás gyakorlatát. Az egész világ azt figyeli, hogyan reagál az elnök és az újjászervezett kormány a radikális változásokat követelő tüntetésekre” – tette hozzá a főbiztos, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az embereket nem lehet önkényesen őrizetbe venni csupán azért, mert tüntetnek vagy mert hangot adnak politikai véleményüknek, még ha álláspontjuk kellemetlen is a hatalmon lévők számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik