Nagyvilág

Tomboló lángok Izraelben, Clinton visszavonulása, Gárda-iratok [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

41-re emelkedett a halálos áldozatok száma az izraeli bozóttűzben, amelynek eloltásához több ország segítséget küldött a zsidó államnak. Az izraeli hatóságok eközben bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy két kisebb tüzet szándékos gyújtogatás okozhatott, azt viszont egyelőre nem tudták megállapítani, hogy az eloltott két kisebb tűznek köze volt-e a nagyobb tűzvészhez.
Bővebben…

A Magyar Gárdával is foglalkoznak a Wikileaks-iratok. A kiszivárgott dokumentumok szerint adatgyűjtésre buzdították az amerikai diplomatákat Magyarországon, akiktől “biometrikus adatok” összeállítását kérték “jelenlegi és majdani vezetőkről és tanácsadókról”, illetve információt az ellenzéki és szélsőséges csoportokról.
Bővebben…

Szöul légi ereje bombázni fogja Phenjant, ha Észak-Korea a november 23-i támadáshoz hasonló akciót kezdeményez. A kemény szavak Ri Mjun Bak dél-koreai elnök védelmi miniszter-jelöltjétől, Kim Kwan Dzsintől származtak azt követően, hogy a dél-koreai kormány jelentős belpolitikai kritikát szenvedett el a Jongpjpong-sziget ágyázása kortanúsított „puhány” fellépése kapcsán.
Bővebben…

A BBC is beszámolt arról, hogy üres címlappal tiltakozott csütörtökön több magyar lap a médiatörvény-tervezet ellen. A brit hírportál összefoglalót készített a konzervatív kormány médiareform-tervezete ellen ágáló balliberális sajtó fellépéséről.
Bővebben…

A külügyminiszterség után Hillary Clinton nem kíván politikai állást betölteni, s valószínűleg visszatér eredeti szakmájához, ügyvéd lesz – közölte pénteken a politikus. Hillary Clinton egy bahreini diákokkal megtartott találkozón, kérdésre válaszolva beszélt erről.
Bővebben…

Átvette az uniós elnökségi stafétabotot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a tagállami kormányokat képviselő tanács igazságügyi szekciójában.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik