Nagyvilág

Bomba robbant több athéni követségen

Robbanás történt kedden Svájc, illetve Oroszország athéni nagykövetségén, a görög főváros központjában.
Kapcsolódó cikkek

A rendőrség a parlament, illetve a bolgár nagykövetség előtt is talált két gyanús levelet, amelyeket a bombaszakértők felrobbantottak. Az országháznál talált robbanószerkezetet a chilei nagykövetségnek címezték.

A hatóságok görög szélsőbaloldaloldali gerillákat sejtenek a támadások hátterében.Sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

Szinte ezzel egy időben Athén egyik külvárosában rálőttek két járőröző rendőrre, de egyikük sem sebesült meg – adta hírül a rendőrség.

Az incidensek azt követően történtek, hogy a görög rendőrség letartóztatott két férfit, akik a gyanú szerint levélbombák feladására készültek.

A görög hatóságok hétfőn több levélbombát is találtak, amelyeket Mexikó és Hollandia követségének címeztek. A csomagokat egy futárszolgálatnál adták fel, amelynek egyik alkalmazottja könnyebben megsérült, mikor a mexikói diplomáciai képviseletnek címzett robbanószerkezet működésbe lépett. Mind a kilenc, Athénban felfedezett levélbombát hétfőn adták postára a görög fővárosban, és a hatóságok gyanúja szerint ugyanaz a csoport áll valamennyi robbanó csomag hátterében – közölte egy rendőrségi forrás.

A kedden felrobbant, illetve hatástalanított öt levélbombát valószínűleg annak a két görög fiatalembernek a cinkosai adták postára, akiket hétfőn vettek őrizetbe az első négy bomba elkészítésének gyanújával. Az egyik őrizetbe vett férfit körözte a rendőrség egy szélsőséges anarchista csoporthoz fűződő kapcsolatai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik