Nagyvilág

Washington eltúlozta a terrorveszélyt?

Pakisztán londoni diplomatája szerint a Washington által kiadott terrorfigyelmeztetés összefüggésbe áll az amerika novemberi időközi választásokkal.

Washington figyelmeztetése, miszerint az al-Kaida terrorakciókat szervez nyugat európai célpontok ellen nagy valószínűséggel elnagyolt, és a novemberi időközi választásokkal hozható összefüggésbe – mondta Wajid Shamsul Hasan, Pakisztán magas beosztású londoni diplomatája . A telegraph.co.uk brit hírportálnak a tisztviselő a terrorkészültség kapcsán úgy fogalmazott: a figyelmeztetések részben a közelgő választásokra vezethetők vissza, amikor Barack Obama elnök afganisztáni eredményei is napirenden lesznek, a republikánusok pedig sokat profitálnak majd ebből.

Csütörtökön kettős robbantás történt Pakisztán déli részén egy karacsi szentélyben, ahol legkevesebb 8 ember veszítette életét és 65-en megsebesültek. A szélsőséges milicisták pokolgépes támadása az amerikai hadsereg nemrégiben lefolytatott robotpilótás támadássorozatása leadott válasznak tekinthető.

Ajánlott link:

Terrorveszély fenyegeti Európát (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik