Nagyvilág

Féltékeny ügyvédnő ölt a német klinikán

Feltehetően féltékenységi dráma áll a dél-németországi Lörrachban történt vasárnap esti ámokfutás hátterében - derül ki hétfői jelentésekből.

Mint a baden-württembergi város ügyészségének képviselője a ZDF televízióban elmondta: a tettes egy 41 éves ügyvédnő. Nemrég költözött be abba a bérházba, amelyben az ámokfutás előtti percekben robbanás történt, majd tűz ütött ki. A nő lakásában a tűzoltók egy férfi és egy 5 éves gyerek holttestére bukkantak. A rendőrség megállapítása szerint az ámokfutó nő korábbi élettársáról és közös gyermekükről van szó.
Az egyelőre nem világos, hogy halálukat a robbanás okozta-e, vagy pedig azok a lövések, amelyeket fültanúk még a robbanás előtt hallani véltek a szóban forgó ház egyik lakásából.

A robbanás után a bérházból lőfegyverrel a kezében kirohanó asszony rálőtt két járókelőre, könnyebben megsebesítve őket. Ezután behatolt a St. Elisabeth kórházba, és vadul lövöldözni kezdett, súlyosan megsebesítve egy szolgálaton kívül lévő rendőrt. Ezt követően az emeleten lévő szülészeti osztály felé vette az irányt, s a nála lévő késsel agyonszúrt egy ápolót, aki éppen vacsorát osztott a pácienseknek. Az időközben riasztott és a helyszínre érkező rendőrökre tüzet nyitott, azok ezt viszonozták, és lelőtték az ámokfutót.
Féltékeny ügyvédnő ölt a német klinikán 1

Mint Dieter Inhofer ügyész az n-tv hírtelevíziónak elmondta, a tettesnél egy automata sportpisztolyt és számos tölténytárat találtak. Így a hatóságok abból indulnak ki, hogy az ámokfutó nagyszabású vérengzésre készült, amelyet a rendőrök határozott fellépésével sikerült megakadályozni.

A lörrachi ámokfutás mérlege: négy halott, egy súlyos és két könnyebb sebesült. A lakástűz következtében a bérház lakói közül 17 személy szenvedett füstmérgezést.

Az n-tv adásában megszólaltatott Klaus Winkeldorf jogi szakértő szerint Németországban mintegy 10 millió lőfegyver van fegyverviselési engedéllyel rendelkező személyek birtokában. Ezen kívül a hatóságok további 30 millió illegálisan tartott lőfegyverrel számolnak. Németországban az utóbbi években több ámokfutás történt, a vérengzések több tucat ember életét követelték. Ennek nyomán a parlament szigorította a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik