Nagyvilág

Orosz gázmonopólium, új al-Kaida videó és francia nyugdíjreform [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Az orosz gázmonopólium számára komoly veszélyt jelent, hogy Magyarország csatlakozni akar az Azerbajdzsán, Grúzia és Románia által tervezett, Oroszországot elkerülő AGRI gázvezetékhez – írta a Kommerszant orosz lap.
Bővebben…

Új videó került nyilvánosságra az al-Kaida második emberének számító Ayman al-Zawahiriről. A felvételen az al-Kaida második embere lázadásra szólítja fel a muzulmán törököket és pakisztániakat.
Bővebben…

A románok korántsem minősíthetők “Európa bűnözőinek” a román belügyminiszter szerint. A román állampolgárok által Franciaországban elkövetett bűnesetek és szabálysértések száma elhanyagolható mértékben nőtt az utóbbi évben – nyilatkozta Vasile Blaga.
Bővebben…

A francia alsóház megszavazta a nyugdíjreformot, amelynek értelmében 60-ról 62-évre emelkedne a nyugdíjkorhatár. A heves vitákat kiváltó jogszabály célja a nyugdíjrendszer fenntartási költséginek, illetve Franciaország államadósságnak lefaragása.
Bővebben…

A nemrég ismertté vált konzervatív Tea Party mozgalom jó eredményeket produkált az amerikai előválasztásokon. Elemzők szerint a konzervatív tömörülés által támogatott jelöltek csökkenthetik a republikánusok esélyeit a novemberi kongresszusi választásokon.
Bővebben…

Az afgán rendőrség szerdán lövésekkel oszlatott szét egy tüntetést Kabulban: az Amerika-ellenes megmozduláson több ezer tiltakozó vett részt. A tiltakozók a “Halál Amerikára! Halál a keresztényekre! Halál Karzaira!” jelmondatokat skandálták.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik