Nagyvilág

Kivégezné francia túszát az al-Kaida

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya azzal fenyegetőzik, hogy kivégzi november végén elrabolt francia túszát, ha nem engedik szabadon a szervezet Maliban bebörtönzött négy tagját húsz napon belül.

Az iszlamista honlapokat figyelő amerikai intézet, a SITE szerint az Iszlám Magrebi al-Kaida az erről szóló közleményét vasárnap tette fel egy ilyen honlapra.

Az észak-afrikai terroristák december elején jelentették be, hogy ők raboltak el egy francia és három spanyol állampolgárt. A Maliban elrabolt francia, a 61 éves Pierre Camatte többször járt az afrikai országban, és egy olyan növény termesztésével foglalkozik, amely alkalmas a malária gyógyítására.

A három spanyolt Mauritániában ejtették túszul. Az EFE spanyol hírügynökség szerint ők a Barcelona-Accio civilszervezetnek dolgoztak, és segélyszállításban vettek részt.

A Talahil Hebdo című független mauritániai hetilap igazgatója, Iszelmu Uld Szálihi decemberben úgy nyilatkozott, hogy a terroristák célpontja Európa, mindenekelőtt az Iszlám Magrebi al-Kaida nevű ellen fellépő Franciaország és Spanyolország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik