Nagyvilág

Michelle Obama stylistja is a legbefolyásosabbak között

Rahm Emanuel elnöki kabinetfőnök a legbefolyásosabb politikai személyiség Washingtonban az amerikai elnök és alelnök családjának kivételével - derül ki a GQ magazin felméréséből.

A korábban Illinois állam kongresszusi képviselőjeként dolgozó chicagói Rahm Emanuel “tisztában van a folyamatokkal, kegyetlenül gyakorlatias az elérhető politikai célokat illetően, tudja, mikor kell az emberek karját kicsavarni és mikor kell őket felhívni, hogy a korábban nyújtott szívességek viszonzását kérje” – olvasható az életmódmagazinban, amely listát készített Washington 50 legnagyobb hatalmú emberéről.

Magyar származású a Top 10-ben

A névsorban természetesen az Obama-kormány tagjai vannak többségben. A második legbefolyásosabb személyiségnek Robert Gates védelmi miniszter, a harmadiknak Ben Bernanke, a Fed központi bank nagy hatalmú elnöke bizonyult.

Az első tízben található a magyar származású Peter Orszag, a Fehér Ház költségvetési hivatalának vezetője, David Axelrod elnöki főtanácsadó és Timothy Geithner pénzügyminiszter, de Nancy Pelosi házelnök és Dick Cheney volt republikánus alelnök is.

Tudósító és stylist a listán

Az 50 legbefolyásosabb politikai személyiség között van John Roberts, a legfelsőbb bíróság vezetője, Eric Holder igazságügy-miniszter, Barney Frank, a képviselőház pénzügyi bizottságának elnöke és Harry Reid, a szenátus demokrata párti többségi frakciójának vezetője. Ugyancsak a legerősebb személyiségek közé tartozik Leon Panetta CIA-igazgató, Hillary Clinton külügyminiszter, Robert Mueller FBI-igazgató, valamint Richard Holbrooke, az elnök afganisztáni-pakisztáni különmegbízottja.

A névsorba bekerült George Stephanopoulos, az ABC tudósítója és John Harris, a Politico hírmagazin főszerkesztője is, sőt Ikram Goldman, a first lady, Michelle Obama nem hivatalos stylistja is, viszont meglepetésre nincs szerepel benne a Barack Obama elnök bizalmasának számító Robert Gibbs szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik