Nagyvilág

Fakést rántott Sólyom

Sólyom László köztársasági elnök négynapos látogatást kezdett Új-Zélandon, ahol a maori népszokásokkal is megismerkedett. Képgaléria!

Az aucklandi kormányzói palota kertjében állami fogadtatással és hagyományos maori ceremóniával köszöntötték Sólyom Lászlót, majd az elnök Judge Anand Satyanand főkormányzóval folytatott megbeszélést.

Sólyom békés szándékkal jött...(fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA!

Sólyom békés szándékkal jött…

(fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

A kormányhivatal kertjében maori népszokás szerint fogadták a köztársasági elnököt, akinek a földbe szúrt fakést kellett kihúznia, hogy jelezze, békés szándékkal érkezett Aucklandba, Új-Zélandra.

(fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA!

…ezért fakést rántott

(fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

Sólyom László pénteken megbeszélést folytat Phil Goffal, az új-zélandi ellenzék vezetőjével, majd az aucklandi egyetemen tart előadást, és környezetvédelmi kutatásról szóló kiállítást tekint meg. Az államelnök felkeresi a Háborús Emlékmúzeumot, valamint az ideggyógyászati rehabilitációs Alapítványt, amelynek fogyatékosokkal foglalkozó oktatási központja kapcsolatban áll a magyarországi Pethő Intézettel. A köztársasági elnök ezt követően felkeresi az Eden hegy kilátóját, majd a Skytower tornyot, és ellátogat a Tamaki Yacht Clubba, ahol a helyi magyar közösség vacsorát ad a tiszteletére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik