Külföld

Jön a német öszödi?

admin
admin

2009. 09. 20. 19:34

Rendkívül élesen bírálta a német politikusokat az iparszövetség elnöke amiatt, hogy elhallgatják az igazságot az ország súlyos gazdasági helyzetéről.

Hans-Peter Keitel a válság kapcsán a tényleges helyzettel kapcsolatos teljes igazság feltárására szólította fel a politikusokat.

Egy héttel a parlamenti választások előtt a gyáriparosok szövetségének (BDI) elnöke vasárnap meglehetősen szokatlan és kemény hangú üzenetében hangsúlyozta: “A választóknak joguk van megtudni az igazat. A politikusoknak pedig kötelessége az igazságot mondani. Mindehhez még hat nap áll rendelkezésre.”

A Bild am Sonntag című lapban megjelent írásában az iparszövetség elnöke felrótta a politikusoknak: a közvéleményt azzal igyekeznek nyugtatni, hogy Németország már túlvan a nehezén. Ezzel szemben a munkanélküliség, a szociális kiadások és az államadósság növekedése fenyeget – hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke.

Keitel szerint Németországnak szüksége van arra, hogy a politikusok őszintén értékeljék a helyzetet. Ezért még a jövő vasárnapi választások előtt fel kell tárniuk, hogy mire számíthatunk, továbbá, hogy milyen koncepcióval kívánnak majd kormányozni.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.