Nagyvilág

A hullámokba taszította az embereket Bill

Több ember került a Bill hurrikán széllökései miatt a háborgó tengerbe vasárnap délután a Maine amerikai szövetségi államban lévő Acadia Nemzeti Parkban, az egyik közülük, egy 7 éves kislány meghalt.

Sheridan Steele, a tájvédelmi terület igazgatója a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta: turisták egy szirtfalról figyelték a hurrikán által felkorbácsolt hullámokat, amikor egy különösen erős hullámlökés magával ragadott húsz embert az Atlanti-óceánba.

A helyi parti őrségnek nagy erők bevetésével sikerült kimentenie a bajba jutott embereket, de többen megsérültek. Őket kórházba szállítottak. A tengerből kimentett 7 éves kislány azonban még a gyógyintézetbe szállítás közben belehalt sebeibe.

A Kanada keleti partvidékén fekvő Új-Skóciában 32 ezren maradtak áram nélkül a Bill hurrikán erős széllökései és a nyomában fellépő heves esőzések miatt – közölte a térség legnagyobb áramszolgáltató vállalata, a Nova Scotia Power.

A hurrikán ugyan vesztett korábbi erejéből, amint megérkezett az Atlanti-óceán hidegebb vizei fölé, de még mindig kellemetlenségeket okoz a lakosságnak. Új-Skóciában utakat zártak le a forgalom elől, Halifaxban több repülőgépjáratot töröltek, és a kompok sem indultak el.
A viharjelzést már kiadták erre a térségre. Az embereket arra kérték, hogy maradjanak távol a tengerparttól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik