Nagyvilág

A fegyőrök csak nézték a fogolyszöktetést

Biztonsági kamerák felvételeiből ítélve teljes közönnyel nézték végig egy mexikói börtön fegyőrei 53 közveszélyes bűnöző megszöktetését a fegyintézetből. Csak azután rántották elő fegyvereiket, hogy az elítéltekért érkezett gépkocsioszlop eltűnt a sötétség homályában.

A Reforma című mexikói lap internetes oldalán tette közzé a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek híven tanúskodnak a mexikói börtönökben uralkodó laza fegyelemről. A foglyok megszöktetése szombaton történt a Zacatecas állambeli Cieneguillas fegyintézetben.

A bűnözők rendőri egyenruhába öltözve, állig felfegyverkezve, tizenöt, villogó fénnyel közlekedő gépkocsival és egy helikopterrel érkeztek a börtönhöz, s közölték az őrökkel, hogy fegyenceket szállítanak át másik börtönbe. Miután beengedték őket a fegyintézetbe, kiszabadítottak 53 elítéltet. Mindez nem egészen három perc alatt zajlott le. A biztonsági kamerák felvételein látszik, hogy a fegyőrök teljes közönnyel, szinte unottan nézték végig, amint távoznak a fegyencek. Egyetlen lövés sem dördült el, a börtönőrök nem használták fegyvereiket, a fegyencek pedig beültek az autókba, és elhajtottak.

A börtönőrök csak azután rohannak a kapuhoz, hogy a gépkocsioszlop már rég eltűnt a képernyőkről. A megszöktetett foglyok közül egy tucatnyian drogkereskedők voltak. Az Interpol 11 különösen veszélyes bűnöző ellen nemzetközi körözést adott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik