Nagyvilág

Tóásó jó hangulatban van

Bartos Miklós, Magyarország La Paz-i tiszteletbeli konzulja helyi idő szerint hétfőn a bolíviai fővárosban meglátogatta Tóásó Elődöt, akit terrorista összeesküvés gyanújával tartanak fogva.

A konzul az MTI megkeresésére elmondta: a magyar férfit továbbra is a főváros San Pedro börtönében őrzik, egyszemélyes cellában helyezték el.

Mint Tóásó Előd elmondta: ellátása lényegében kielégítő. Bartos Miklós az előzetesben fogvatartott magyar férfivel mintegy 20 percen át tudott beszélni Tóásó ügyvédjének a társaságában. Benyomásai alapján a fogvatartott hangulata viszonylag jó.

A konzul szerint továbbra sem világos, hogy mivel vádolják a férfit, mert a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le.

Tatabányán tanított

A Bolíviában terrorizmus vádjával letartóztatott Tóásó Előd korábban Tatabányán, a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola tanára volt, informatikát oktatott – írta keddi számában a 24 Óra.

Az iskolában elmondták, Tóásó Elődnek megvolt a tanításhoz szükséges képesítése és erkölcsi bizonyítványával se volt probléma. Nem viselkedett szélsőségesen. Távozása után egy bankba ment dolgozni, onnantól kezdve nem tartották vele a kapcsolatot.

Volt diákjai rendes embernek tartották, aki első ránézésre zárkózott embernek tűnt, de nagyon emberségesen tanított – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik