Nagyvilág

Már északról is lövik Izraelt

Dél-Libanonból több katyusarakétát lőttek ki Észak-Izrael területére csütörtök reggel. Az Izraeli védelmi erők tüzérsége viszonozta a tüzet. Izraeli és libanoni források is valószínűtlennek tartják, hogy a Hezbollah támadott.

Csütörtök reggel két és fél éve először újra megszólaltak a légoltalmi szirénák – írja a Jerusalem Post honlapján. A Nahariya város területén becsapódó katyusák két embert megsebesítettek. Az Izraeli Védelmi Erők Északi Parancsnoksága és a libanoni hadsereg jelentése szerint a rakétákat ismeretlen palesztin terrorcsoport lőtte ki Izraelre és nem a Hezbollah siíta terrorszervezet tagjai. Az viszont nem elképzelhetetlen, hogy a Hezbollah létrehozott egy új alcsoportot palesztin menekültekből, akikre rábízta a feladatot.

„Libanonban semmi nem történik a Hezbollah beleegyezése nélkül” – mondta a védelmi erők egyik tisztviselője. Az Al Jazeera egyik riportere – aki jó kapcsolatokat ápol a libanoni siíta terrorszervezettel – azt mondta, kizárt, hogy a Hezbollah lőtte volna ki a rakétákat, többek közt azért is, mert a rakéták egy régi lejárt típus darabjai voltak, melyeket a modern fegyverekkel felszerelt szervezet már rég nem használ. A riporter úgy véli, ha a Hezbollah második frontot akarna nyitni Izraellel, több tucat rakétát lőttek volna ki.
helye

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik