Nagyvilág

Romboltak Athénban

Molotov-koktélokat dobtak egy rendőrőrsre, valamint több bankfiókra fiatal tüntetők szombat este a görög fővárosban. A lelőtt fiút értesülések szerint egy gellert kapott golyó sebezte halálra.

A belvárosi rendőrőrsöt tüntetők tucatjai támadták meg. A környező utcákon később mintegy száz – arcát sállal, álarccal eltakaró – fiatal összecsapott a rendőrökkel, akik könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására.

A tüntetők ezenkívül Molotov-koktélokat dobtak a görög jegybanknak és az Eurobank pénzintézetnek a belvároshoz közel fekvő két fiókjára, valamint a környezetvédelmi minisztérium egyik irodájára.

Görögországban napközben több ezer fiatal tüntető vonult az utcákra az egy héttel ezelőtt lelőtt diák halála ellen tiltakozva.

A 15 éves Alexisz Grigoropulosz életét egy rendőri fegyverből származó golyó oltotta ki múlt szombaton Athénban. A görög hatóságok még mindig nem hozták nyilvánosságra a ballisztikai vizsgálat hivatalos eredményét. Meg nem erősített médiaértesülések szerint a szakértők arra jutottak, hogy a fiú halálát egy gellert kapott lövedék okozta. Az eset nyomán zavargások törtek ki több görög városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik