Külföld

Obama meggyilkolását tervezte egy neonáci csoport

admin
admin

2008. 10. 28. 06:35

Merényletet szőtt az amerikai demokrata párti elnökjelölt, az afro-amerikai Barack Obama meggyilkolására egy szkinhed csoport, a tervet azonban szövetségi ügynökök leleplezték.

Meghiúsították, hogy neonáci bőrfejűek egy csoportja Tennessee államban vérengzést hajtson végre – közölte alkohol-, dohány- és tűzfegyverügyi szövetségi ügynökség (ATF). Azt nem tudni, hogy a merényletet pontosan mikor és milyen körülmények között hajtották volna végre, de annyi ismert, hogy a szkinhedek 102 fekete legyilkolását tervelték ki.

Az ATF ügynökei szerint a bőrfejűek kiraboltak volna egy fegyverkereskedést, és egy döntően fekete diákok látogatta gimnáziumban öldöklést rendeztek volna. A merényletet állítólag két szkinhed hajtotta volna végre. A hatóságok a két bőrfejűt őrizetbe vették.

Obama meggyilkolására készültek (fotó: MTI/EPA)

Obama meggyilkolására készültek (fotó: MTI/EPA)

Megválasztása esetén Barack Obama lesz az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke. Az ellene irányuló esetleges merénylet lehetősége már hónapokkal ezelőtt felmerült, a fontos államférfiak biztonságára felügyelő titkosszolgálat már korán őrizetet rendelt az illinois-i szenátor mellé. Az Obama-stáb nem kommentálta a hírt.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.