Külföld

Visszahelyezték Sütő András emléktábláját

admin
admin

2008. 05. 12. 19:13

Visszahelyezték Sütő András helyrehozott bronzplakettjét hétfőn az író marosvásárhelyi házára, miután két nappal korábban ismeretlen tettesek megrongálták azt.

A bronzból készült domborművet a tettesek részben felfeszítették. Borbély László miniszternek, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) marosvásárhelyi polgármesterjelöltjének a közbenjárására már hétfőn délelőtt sikerült visszahelyezni a rendbe hozott plakettet.

A munkálatokat végző cég illetékesei közölték: olyan megoldást alkalmaztak, hogy illetéktelenek számára lehetetlenné váljon a jövőben a dombormű kimozdítása.

Az RMDSZ hétfői közleménye szerint Borbély László leszögezte: a két évvel ezelőtt elhunyt Sütő András olyan személyiség, akinek emlékét nem becstelenítheti meg senki. Az erdélyi magyaroknak, az RMDSZ-nek kötelessége megvédeni a közösség szellemi értékeit – tette hozzá.

“Sütő András hozzátartozik szellemi örökségünkhöz, ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy soha többé ne forduljon elő ilyen vandál cselekedet” – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.