Külföld

Hillary Clinton vízummentességet ígér

admin
admin

2008. 02. 29. 20:57

A demokrata elnökjelöltségre törekvő Hillary Clinton kampányüzenetben támogatta, hogy az Egyesült Államok közép- és kelet-európai szövetségesei kapjanak méltányos elbánást vízumügyben.

“Amerikának kevés nemzet volt jobb barátja, mint a térség új demokráciái a Baltikumtól a Fekete-tengerig” – olvasható az MTI washingtoni irodájához pénteken eljuttatott állásfoglalásban. Clinton közölte: támogatja azokat a kétpárti erőfeszítéseket, hogy néhány közép- és kelet-európai állam – közöttük Magyarország – csatlakozhasson az amerikai vízummentességi programhoz.

“Csalódottan látom, hogy kapcsolataink ezen országok közül többel megromlottak az utóbbi években, és Amerika tekintélye népeik körében csökken” – írta a volt first lady, aki elkötelezte magát amellett, hogy elnökké választása esetén újjáépíti a szoros kapcsolatokat Európa egészével és a térség országaival.

Clinton szerint meg kell szüntetni azokat a mesterséges korlátokat, amelyek megnehezítik ezen országok sok állampolgára számára, hogy meglátogassák családjukat az Egyesült Államokban, üzleteljenek partnereikkel és tanulmányokat folytassanak amerikai egyetemeken.

A New York-i szenátor asszony meggyőződése, hogy a közép- és kelet-európai szövetségesek számára is biztosítani kell a vízummentes beutazás lehetőségét, amelyet csaknem minden nyugati szövetséges élvez.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.